טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
ראשיהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

תחקיר השווארמה

עושות חשבון, ערוץ עשר 11.6.2018

תחקיר השווארמה
צילום מסך מתוך תחקיר ערוץ עשר

'תחקיר השווארמה' שודר אתמול בערב בערוץ עשר בתכנית 'עושות חשבון', וחשף תגליות מרעישות אודות המאכל הפופולרי, ביניהן חשש לליסטריה וסלמונה ואחוזי שומן גבוהים.

על פי הכתבה, צליית השווארמה עלולה להיות מסוכנת. ינון גרינברג, טכנולוג מזון, אומר: "צלייה בטמפרטורות גבוהות גורמת להיווצרות כל מיני ניטרוזמינים וכן הלאה, שהם מסרטנים". טל חייקין, דיאטנית קלינית, אומרת: "המגע של האש עם החלבון יוצר חומרים רעילים למערכת העיכול שלנו ולתאי המעי, ומגדיל את הסיכון לסרטן המעי הגס".

על פי התחקירניות, משרד הבריאות בודק ומטפל בתלונות רבות שמגיעות מהשטח. ד"ר גל זגרון, וטרינרית מחוזית במשרד הבריאות, אומרת: "זה קורה לא מעט (אנשים שאכלו שווארמה וחלו). יש אנשים שפונים אלינו ישירות. אנחנו מקבלים גם דיווחים מבתי חולים. ואז אנחנו מוצאים עסקים שיכולים להיות המקור... יצא לנו למצוא בנתחי הבשר גם סלמונלה וגם ליסטריה - שני חיידקים שאמורים להיות מושמדים בטיפול בחום. גם בסלטים מצאנו זיהומים כמו סלמונלה וליסטריה... ליסטריה זה חיידק קטלני שגורם לתמותה."


ידיעה זו איננה ראשונה מסוגה:


טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו   |   טבעונים עושים עסקים
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   ההרצאה שכל עם ישראל חייב לראות   |   איך לעבור לטבעונות
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS