טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
ראשיהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

עליה של 82% בתחלואת סלמונלה - בגלל ביצים

שחרור מוחלט, צוות טבעוניוז 22.3.2018

עליה של 82% בתחלואת סלמונלה - בגלל ביצים
ביצים. צילום: Pexels

אתר החדשות ynet מדווח, כי נתוני משרד הבריאות מצביעים על עלייה של עשרות אחוזים במקרי ההדבקה בחיידק סלמונלה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. גורם ההדבקה העיקרי: ביצים.

על פי האתר, נתוני משרד הבריאות המעודכנים מראים כי בשלושת החודשים האחרונים חלה עלייה של עשרות אחוזים בשיעור התחלואה: מספר המקרים המדווחים בחודשים ינואר עד מרץ בשנה שעברה עמד על 234, בעוד שמספר המקרים בחודשים המקבילים השנה עומד כעת על 426. מדובר בעלייה של 82%.

גם בהשוואה לשנה הקודמת אפשר לראות עלייה: מ-1776 מקרים בשנת 2016, חלה עלייה לכדי 2446 מקרים מדווחים בשנת 2017. מספר המקרים האמיתיים גבוה בהרבה, שכן מדובר רק במקרים שדווחו על ידי רופאים למשרד הבריאות. כלומר מטופלים אשר הגיעו לרופא או לחדרי המיון בתלונה על תסמיני המחלה.

פרופסור קובי מורן-גלעד, ממנהל שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ואוניברסיטת בן גוריון בנגב, אמר: "עיקר התחלואה נובעת מביצי תרנגולות, ואכן ראינו מקרים של קשר בין אירועי תחלואה לבין צריכת ביצים."

לכתבה המלאה:
תוך שנה: עלייה דרמטית של 82% בתחלואת הסלמונלה

באתר משרד הבריאות נכתב: "בשנים האחרונות ישנו גידול מתמיד במספר הסלמונולוזיס בבני אדם. בשנת 1993 מסך כל התפרצויות של הרעלות מזון, %36.8 נגרמו מחיידק סלמונלה לעומת %17.4 ב- 1987... המקור העיקרי של מחלת הסלמונלוזיס הינו מזון מזוהם ובמיוחד מזון מן החי (מבעלי כנף, ביצים, חלב וכולי)."

מקור:
סלמונלה-Salmonella, משרד הבריאות

צוות טבעוניוז ממליץ לא לקחת סיכון ולהימנע מצריכת ביצים. במקום זאת, ניתן ליהנות ממגוון רחב של מאכלים טעימים ומזינים ללא מרכיבים מן החי. להלן שתי דוגמאות למתכונים שניתן להכין בבית:

כדורי ''ביצה'' לשקשוקה
מקושקש טופו (כי טופו זה זכר)



טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS