טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

וואלה! לא צריך בשר

‏‏צוות טבעוניוז 2.4.2019

וואלה! לא צריך בשר
אילוסטרציה. מקור: Pixabay

אתר החדשות וואלה כותב בהרחבה על הנזקים האקולוגיים הכבדים של תעשיית בעלי החיים, על עלייתה של הטבעונות ועל פיתוחים חדשים בתחום המזון הטבעוני והבשר המתורבת.

לא צריך בשר אומרת כותרת הכתבה באתר החדשות הפופולרי, ובמשפט הפתיחה נכתב: "תעשיית הבשר היא בין גורמי הזיהום הגדולים בעולם". בהמשך הכתבה באים הפרטים:

גידול בעלי חיים לצורכי מזון, ובעיקר גידול בקר, גורם לפליטת גזי חממה דוגמת מתאן, חנקן דו חמצני וכמובן פחמן דו חמצני, המשפיעים על התחממות כדור הארץ. לפי דו"ח האו"ם שבדק את ההשפעה של תעשיות הבשר, החלב והביצים על איכות הסביבה, תעשיות המזון מן החי הן גורם מרכזי להתחממות כדור הארץ ואחראיות ל-18% מפליטות גזי החממה כתוצאה מפעילות אנושית (יותר מאשר כל אמצעי התחבורה גם יחד: באוויר, בים וביבשה).

הכתבה מפרטת גם על תרומת תעשיית בעלי החיים על זיהום קרקעות ומקורות מים, בירוא יערות, עמידות בפני אנטיביוטיקה והכחדת מינים, ואף לא פוסחת על סבלם של בעלי החיים, כולל תנאי גידולם, הפרדת צאצאים מאמותיהם והשינוע במשלוחים החיים.

בהמשך, מפרטת הכתבה על הפיתוחים בתחום החלופות לבשר, שמקבלים רוח גבית הן מהמצב האקולוגי והן מהעלייה ההולכת וגוברת במספר הטבעונים בעולם. מלבד אזכור השחקנים המוכרים בתחום, שמה הכתבה דגש על שני צוותים ישראליים שזכו בתחרות בינלאומית יוקרתית - אחד ממכללת תל חי שחוקר את הפוטנציאל של חלבון קינואה, והשני מהטכניון שחוקר את יצור הבשר המתורבת.

לכתבה המלאה:
לא צריך בשר: תעשיית המיליארדים שתציל את הסביבה

לקריאה נוספת:
בשר מתורבת - היכרות עם תעשיית העתיד
בשר מתורבת ירסק את תעשיית בעלי החיים תוך 15 שנים
ריצ'רד ברנסון: עולם ללא בשר תוך 30 שנה



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS