טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

תעשיות הבקר והחלב יקרסו עד שנת 2030 - מחקר חדש

צוות טבעוניוז 19.9.2019

תעשיות הבקר והחלב יקרסו עד שנת 2030 - מחקר חדש
אילוסטרציה. צילום: קירות שקופים

מחקר חדש קובע, כי עקב ההתפתחויות הטכנולוגיות יקרסו תעשיות הבקר והחלב עד סוף העשור הבא.

המחקר נעשה על ידי חברת RethinkX, העוסקת בהשפעת ההתפתחויות הטכנולוגיות על החברה האנושית. דו"ח המחקר, בן 76 עמודים, מתאר כיצד ההתפתחויות הטכנולוגיות ישנו את דרך ייצור המזון עד כדי כך שהן תייתרנה את הצורך בגידול מסורתי של בעלי חיים. מערכת ייצור המזון החדשה תצרוך שטח קטן פי 100, פי 10-25 פחות מספוא, פי 20 פחות זמן, פי 10 פחות מים ותייצר פחות שפכים באופן משמעותי.

בדו"ח נכתב: "אנחנו נמצאים בשיאו של השינוי הגדול ביותר בהפקת מזון מאז הביות הראשון של צמחים ובעלי חיים לפני כ-10,000 שנה. ככל שהטכנולוגיות תמשכנה להתפתח, המוצרים נטולי בעלי החיים שהן ייצרו יהפכו לזולים יותר ויותר עד כדי מחיר של סוכר."

חברת RethinkX מנבאת כי עד שנת 2030 תעשיות הבקר והחלב תהיינה על סף פשיטת רגל. החברה פרסמה תחזיות דומות גם לגבי מוצרים אחרים מן החי דוגמת בשר בעלי חיים אחרים, ביצים, עור ועוד. על פי החברה, הרווח הנקי של תעשיות הבקר והחלב קטן מאוד ביחס למחזור הכללי שלו, והוא תלוי מאוד בסובסידיות ממשלתיות. כל ירידה קטנה בביקושים מקרבת את התעשייה לפשיטת רגל.

על פי ההערכות, מספר הפרות במשקים בארצות הברית יקטן ב-50% עד שנת 2030, ועד שנת 2035 יתפנו כ-60% מהשטחים שנמצאים בשימוש תעשיית בעלי החיים, כולל גידול מספוא. "מוצר אחרי מוצר המופק מפרות יוחלף בחלופות איכותיות, זולות וחדישות יותר. עליית מחירים וירידה בביקוש תגרומנה לתעשיית בעלי החיים לקרוס הרבה לפני שהטכנולוגיה תייצר את הסטייק התאי המושלם."

הדו"ח המלא:
Rethinking Food and Agriculture 2020-2030

לקריאה נוספת:
אין עתיד במוצרים מן החי. התעשייה יודעת את זה



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS