טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
ראשיהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

כנס הבקר, ירושלים: טבעונות זה כבר מיינסטרים

צוות טבעוניוז 4.2.2018

כנס הבקר, ירושלים: טבעונות זה כבר מיינסטרים
(צולם ברפת בקיבוץ גינוסר, יולי 2016)

הכנס השנתי ה-29 למדעי הבקר התקיים בתאריכים 21-23 בנובמבר 2017 במלון רמדה ירושלים, ובו דנו מומחים אודות עתיד עולם החלב.

לאתר האינטרנט של הכנס הועלו מספר מצגות שהוצגו בו, והן מכילות נתונים מגוונים אודות כלכלת ישראל והמגמות העכשוויות בתעשיית החלב. מבין הנתונים שהוצגו, נכתב שמחירי החלב בשפל מזה קרוב לשלוש שנים. שוק החלב היה בצמיחה עד שנת 2013, אבל מאז נכנס לקיפאון. במלים אחרות, רווחי התעשייה מחלב הפסיקו לגדול כבר בשנת 2013, ומאז תחילת 2015 מחירי החלב היו די קבועים, כך שגם כמויות החלב שנמכרו לא גדלו. עוד נכתב, כי רפתות קטנות, במיוחד כאלה עם פחות מ-50 פרות, מתקשות להתקיים היום. המומחים המליצו לרפתנים לאחד רפתות, ליעל אותן ולצמצם את כוח האדם בהן.

הדוברים בכנס לא פסחו על המגמה הטבעונית המתפתחת בשנים האחרונות. באחת המצגות נכתב כי הצרכנים מפתחים הבנה מעמיקה בתחום הגבינות, בין היתר במקורן. בהמשך המצגת נכתב באופן מודגש: "טבעונות זה כבר מיינסטרים". במצגת אחרת הוצג תרשים, שהראה כי מכירות החלופות למוצרי חלב (מוצרי סויה וטופו) גדלו ב-176% מאז שנת 2005, ולמעשה הגידול התחיל בשנת 2012. בהתחשב בעובדה שאוכלוסיית ישראל גדלה בקצת פחות מ-10% מאז שנת 2012 (ובכ-4% מאז 2015), המספרים המוצגים במצגות מראים כי צריכת מוצרי החלב לנפש בישראל ירדה והצריכה לנפש של מוצרי סויה וטופו עלתה באופן ניכר.

שלוש מתוך המצגות שהוצגו בכנס:
שוק החלב בישראל
הרפת, לאן?
עתיד ענף החלב בישראל

אתר האינטרנט של הכנס:
תכנית - כנס הבקר 2017

בתגובה לפרסום נתונים אלו, כתבה טל גלבוע בפרופיל הפייסבוק שלה: "כשהם דנים איך השוק מתרסק להם מול הפרצוף, המוסר, הבריאות והאקולוגיה מנצחים."

בכנס בינלאומי שהתקיים לאחרונה בעיר גלזגו, סקוטלנד, מומחים הרחיקו לכת וטענו, כי אם המגמות הנוכחיות יימשכו, תעשיית מוצרי החלב תיעלם תוך חמש עד עשר שנים.



טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS