טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

עוגת שמרים גבינה

אוטופי - בית מלאכה למעדני אגוז

מרכיבים לבצק:
  • 1 ק"ג קמח בהיר כוסמין / חיטה
  • 2 כפות לציטין
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 250 גרם חמאה קרה של אוטופי או שמן קוקוס
  • 400 גרם חלב צמחי
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח (להוסיף לאחר לישה ראשונית)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון מחצי לימון
מרכיבים למלית גבינה:
  • 1 ק"ג גבינת קשיו טופז של אוטופי או גבינת סויה בטעם טבעי של תנובה
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • כף מיץ לימון
  • 130 גרם סוכר דק או אבקת סוכר
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ניתן להוסיף חופן צימוקים בהירים
חומרים לבצק:
  • 1/3 כוס מים
  • 2 כפות גדושות סוכר
מרכיבים למי סוכר:
  • לשים את הלציטין להשרייה בחלב הצמחי למשך 20-30 דקות.
  • לשים בקערה את הקמח ולערבב היטב את השמרים.
  • להוסיף את שאר המרכיבים פרט למלח וללוש היטב. ניתן להשתמש במיקסר שולחני.
  • להוסיף את המלח וללוש שוב עד להטמעה. בסך הכל - לפחות 10 דקות לישה.
  • לכסות עם ניילון נצמד או מגבת לחה ולחכות להכפלת הנפח.
  • ללוש שוב להוצאת אוויר ולהתפיח שוב.
  • כאשר הבצק תפות ניתן לחלק (עדיף עם משקל) ל-4 מנות (שיתאימו ל-4 עוגות בגודל אינגליש קייק).
  • את העוגה ניתן לעצב לפי מגוון צורות.
  • כאשר העוגות בתבניות יש לכסות עם ניילון נצמד או מגבת לחה.
  • לחמם תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • בשלב הזה ניתן להכין את מי הסוכר על ידי המסה בסיר קטן או במיקרו.
  • לפני האפייה יש להבריש עם מי סוכר. יש להבריש פעם נוספת לאחר כ-30 דקות אפייה ופעם נוספת מיד לאחר ההוצאה מהתנור.
  • לקישוט ניתן לפזר ברס אגוזי לוז לאחר ההברשה האחרונה עם מי הסוכר בתום האפייה.
  • על העוגה שבתמונה זורזף סילאן לקישוט.
אוטופי - בית מלאכה למעדני אגוז

עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים גבינה



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS