טבעוניוז | חדשות, טבעונות, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, שחרור בעלי חיים
ראשיהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

פיצה

בלה וזלמן 28.7.2017

פיצה

מתכון לבצק:

חומרים:
  • חצי קילו קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית סוכר
  • רבע כוס שמן זית
  • 300 מ"ל מים פושרים
אופן הכנה:
  • יש לערבב היטב את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב. לאחר מכן להוסיף את השמן וכשלושה רבעים מכמות המים. יש להוסיף מים על פי הצורך, עד שהבצק יהיה רך אך לא דביק, וללוש כעשר דקות.
  • להכניס עם ניילון נצמד או מגבת לחה ולשים במקום חמים להתפחה קצרה של עשר דקות.
  • את הבצק כדאי למתוח כמה שיותר שיהיה דק כי גם ככה בתנור הוא תופח.
  • לפתוח את הבצק על שמן זית או על קמח.

מתכון לרוטב:

חומרים:
  • שלוש עגבניות גדולות או קופסה של עגבניות ללא חומר משמר וללא תוספת סוכר
  • חצי פלפל אדום
  • בצל קטן או חצי בצל בינוני
  • 4-5 שיני שום
  • עשבי תיבול (אורגנו, סלרי, רוזמרין מיובש טחון, מרווה ו/או מה שאוהבים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • 1 כוס מים
  • רבע כוס שמן זית
אופן הכנה:
  • להכניס הכל לבלנדר ולטחון.
  • להעביר לסיר, לבשל ולתת לרוטב להסמיך.
  • לקראת סוף הבישול לטעום, ואם הרוטב חמוץ מדי - להמתיק מעט עם מייפל, סירופ אגבה או כל ממתיק אחר שאתם נוהגים להשתמש בו.
אפשר לשים כתוספות מה שאוהבים.

גבינה מומלצת: "פנינה חמה" של אוטופי - בוטיק גבינות טבעוניות.

יש להכניס את הפיצה לתנור חם מאד (לפחות 200 מעלות) וכמובן להשגיח שלא נשרפת.

פיצה



חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   מתנדבים   |   כתבו לנו   |   טבעונים עושים עסקים
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   ההרצאה שכל עם ישראל חייב לראות   |   איך לעבור לטבעונות
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS