טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

פיצה

בלה וזלמן 28.7.2017

פיצה

מתכון לבצק:

חומרים:
  • חצי קילו קמח לפיצה או קמח לבן בתוספת של 1 כף אבקת גלוטן.
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 0.5 כפית סוכר
  • רבע כוס שמן זית
  • 300 מ"ל מים פושרים
אופן הכנה:
  • יש לערבב היטב את הקמח עם השמרים הסוכר. לאחר מכן להוסיף כשלושה רבעים מכמות המים. יש להוסיף מים על פי הצורך, עד שהבצק יהיה רך אך לא דביק, וללוש כעשר דקות. להוסיף את השמן והמלח וללוש עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  • להכניס עם ניילון נצמד או מגבת לחה ולשים במקום חמים להתפחה עד להכפלת נפח. ככל שהתפיחה איטית יותר ככה הבצק יהיה איכותי יותר.
  • יש ללוש שוב בקצרה להוצאת האויר.
  • את הבצק כדאי למתוח כמה שיותר שיהיה דק מכיוון שגם ככה הוא יתפח בתנור.
  • לפתוח את הבצק על שמן זית או על קמח.

מתכון לרוטב:

חומרים:
  • שלוש עגבניות גדולות או קופסה של עגבניות ללא חומר משמר וללא תוספת סוכר
  • חצי פלפל אדום
  • בצל קטן או חצי בצל בינוני
  • 4-5 שיני שום
  • עשבי תיבול (אורגנו, בזיליקום, סלרי, רוזמרין מיובש טחון, מרווה ו/או מה שאוהבים)
  • מלח.
  • פלפל שחור.
  • פפריקה (מומלץ לשים מעט פפריקה מעושנת).
  • 1 כוס מים.
  • רבע כוס שמן זית.
אופן הכנה:
  • להכניס הכל לבלנדר ולטחון.
  • להעביר לסיר, לבשל ולתת לרוטב להסמיך.
  • לקראת סוף הבישול לטעום, ואם הרוטב חמוץ מדי - להמתיק מעט עם מייפל, סירופ אגבה או כל ממתיק אחר שאתם נוהגים להשתמש בו.
אפשר לשים כתוספות מה שאוהבים.

גבינות מומלצות: "פנינה חמה" של אוטופי - בית מלאכה למעדני אגוז או "גבינשיו" מבית עדִיקָא.

יש להכניס את הפיצה לתנור חם מאד (לפחות 200 מעלות) וכמובן להשגיח שלא נשרפת.

פיצה



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS