טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

מאפה שמרים ולוטוס

בלה וזלמן 14.4.2016

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח רגיל/קמח כוסמין
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 0.5 כוס שמן זית עם חומציות עדינה
  • 2 כוסות מים (או על פי הצורך)
למלית:
  • ממרח לוטוס/ממרח שוקולד/ממרח חלבה/ממרח נוטלה
למי סוכר:
  • חצי כוס סוכר
  • מעט מים
אופן ההכנה:

לשים בקערה את הקמח (להשאיר מעט בצד לרידוד) והשמרים. לערבב. להוסיף את שאר המרכיבים (לא להוסיף מיד את כל המים) וללוש היטב בערך כ 10 דקות. לכסות עם ניילון נצמד או מגבת לחה ולהתפיח. הבצק אמור להיות רך מאד.

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו יש לתת לישה קצרה, לחלק לחלקים קטנים ולרדד כל אחד מהם למלבן, למרוח את הממרח הנחשק ולגלגל לרולדה. בשלב הזה ממליצה לעטוף עם ניילון ולהכניס להקפאה. כשכשמעט לגמרי קפוא אני מוציאה וחותכת, ככה המאפים יישארו יציבים ויפים באפייה.

מכינה את מי הסוכר, יש לחמם או במיקרוגל או בסיר על מנת שהסוכר יימס, אם לא נמס טוב יש להוסיף מעט מים.

מחממת תנור מראש ל 180 מעלות.

אופה עד להזהבה עדינה.

כשמוציאה את המאפים חמים מהתנור מברישה עם מי סוכר.

מאפה שמרים ולוטוס




טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS