טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

צריכת חלבונים מן החי מגבירה את הסיכון למחלת כבד שומני - מחקר

צוות טבעוניוז 17.2.2019

צריכת חלבונים מן החי מגבירה את הסיכון למחלת כבד שומני - מחקר
אילוסטרציה. מקור: Pixabay

אתר החדשות 'וואלה' מדווח על מחקר חדש שמגלה קשר בין דיאטות עתירות חלבונים מן החי ובין מחלת כבד שומני שעלולה להיות קטלנית.

החוקרים מהמחלקה לגסטרואנטרולוגיה והפטולוגיה במכון ארסמוס במרכז הרפואי האוניברסיטאי ברוטרדם מצאו, כי מי שמקור החלבון העיקרי שלהם הוא מן החי היו בסיכון גבוה ב-54% לפתח מחלת כבד שומני לא-אלכוהולי (NAFLD), בהשוואה למי שניזונים מתפריט המבוסס יותר על הצומח. במחקר השתתפו 3,882 בני אדם שגילם הממוצע 70.

ד"ר סארווה דרוויש מורד, שהובילה את המחקר, אמרה כי הממצא החשוב ביותר הוא כנראה זה שהצביע על כך שהקשר בין צריכת חלבון מן החי והסיכון למחלת כבד שומני עמד בפני עצמו ולא הושפע מסך הצריכה הקלורית. יתרה מכך - אלו שלא חלו צרכו מעט יותר קלוריות מאלו כן חלו.

פרופסור שירה זלבר-שגיא, ראש המחלקה לתזונה, בריאות והתנהגות באוניברסיטת חיפה, שלא הייתה מעורבת במחקר, התייחסה לממצאיו ואמרה כי הוא מדגיש עד כמה הבחירה בתזונה צמחית בעיקרה מקטינה את הסיכון למחלת כבד שומני לא-אלכוהולי. גם פרופסור זלבר-שגיא הצטרפה למסקנת החוקרים מרוטרדם ואמרה כי מקווה שבעקבות מחקרים כמו זה אנשים יבחרו לצמצם משמעותית את צריכת הבשר שלהם.

לכתבה המלאה:
החלפתם את הפחמימות בחלבונים? אתם בסיכון למחלה קטלנית

מחקרים רבים נוספים מעידים על יתרונותיה הבריאותיים של טבעונות ברשימה הבאה:
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS