טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

אוכלי בשר מייצרים פי שתיים פחמן דו חמצני מטבעונים

דודי שטרן 12.7.2017

אוכלי בשר מייצרים פי שתיים פחמן דו חמצני מטבעונים

חוקרים באוניברסיטת אוקספורד ערכו מחקר, שפורסם באתר Springer, בו הם העריכו את השפעת הרגלי תזונה שונים על פליטת גזי חממה.

החוקרים ערכו סקר על 55,504 בריטים בין הגילאים 20-79, עם שאלות על הרגלי התזונה הקבועים שלהם, ופיתחו פרמטרים ברי-השוואה של פליטת גזי חממה של 94 מוצרי מזון בבריטניה. החישוב נעשה על תזונה של 2,000 קלוריות ליום. בין המשתתפים היו 2,041 טבעונים, 15,751 צמחונים, 8,123 פסקטריאנים ו-29,589 אוכלי בשר. המחקר הראה, שכל אחד מהמשתתפים גרם לכמויות הבאות של פליטת פחמן דו חמצני:
  • אוכל בשר "כבד" מייצר 7.19 ק"ג פחמן דו חמצני ביום.
  • אוכל בשר "בינוני" מייצר 5.63 ק"ג פחמן דו חמצני ביום.
  • אוכל בשר "קל" מייצר 4.67 ק"ג פחמן דו חמצני ביום.
  • פסקטריאני מייצר 3.91 ק"ג פחמן דו חמצני ביום.
  • צמחוני מייצר 3.81 ק"ג פחמן דו חמצני ביום.
  • טבעוני מייצר 2.89 ק"ג פחמן דו חמצני ביום.
המספרים מראים בבירור, שאוכלי בשר גורמים לפליטת פחמן דו חמצני בערך בכמות כפולה מזו של טבעונים. ירידה בצריכת הבשר עד כדי הימנעות מבשר וממוצרים מן החי בכלל מקטינה את פליטת גזי החממה.

דו''ח המחקר (קובץ pdf)



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS