טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

חוקרים גילו אצה בטעם בייקון, בריאה כמו קייל

בלה וזלמן, דודי שטרן 9.7.2017

חוקרים גילו אצה בטעם בייקון, בריאה כמו קייל

חוקרים באוניברסיטת אוריגון, ארצות הברית, גילו זן חדש של אצה אדומה, שטעמו כשל בייקון כשהוא מטוגן. האצה נראית כמו חסה אדומה, ערכיה התזונתיים כפולים מאלו של קייל, והיא גדלה מהר.

בטבע, האצות המדוברות גדלות לאורך חופי האוקיינוס השקט והאוקיינוס האטלנטי. החוקרים התחילו לגדל את הזן של האצות כמזון לחלזונות ימיים המכונים "אבלון", שהם מזון פופולרי באזורים רבים באסיה, ולבסוף הם הבינו שיש בידיהם מוצר עם פוטנציאל הרבה יותר גדול. הם שיתפו פעולה עם מרכז החדשנות במזון של האוניברסיטה, ויצרו מגוון מאכלים על בסיס האצה.

החוקרים טוענים שהאצה איננה מגודלת בארצות הברית למטרת מאכל אדם, זאת בזמן שאצה זו היא מאכל נפוץ בצפון אירופה במשך מאות שנים. בארצות הברית מגודלים זנים אחרים של אצות אדומות, אבל לזן הזה, לטענת החוקרים, יש טעם חזק של בייקון כשהוא מטוגן, ולא של אצה. טרם נעשה מחקר אם יש לאצה זו כדאיות מסחרית, אך החוקרים מאמינים שהשוק הטבעוני יהיה מעוניין בה.

לכתבה המקורית:
Researchers discover seaweed that tastes like bacon and is twice as healthy as kale



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS