טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

צריכת שלושה מוצרי חלב דלי שומן ביום מגדילה את הסיכון למחלת פרקינסון

דודי שטרן 11.6.2017

צריכת שלושה מוצרי חלב דלי שומן ביום מגדילה את הסיכון למחלת פרקינסון

מחקר חדש, שמתווסף למחקרים רבים נוספים שנעשו בעבר, מוכיח את הקשר בין צריכת מוצרי חלב למחלה הנוירולוגית פרקינסון.

חוקרים באוניברסיטת הרווארד עקבו אחרי 80,736 נשים ו-48,610 גברים, מהם 1,036 לקו במחלת פרקינסון בתקופה של 25 שנים. אלו מהם שצרכו את הכמויות הגדולות ביותר של מוצרי חלב דלי שומן - שלוש מנות ביום או יותר - היו בסיכון גבוה ב-34% ללקות במחלה יחסית לאלו שצרכו פחות ממנה אחת ביום, ואלו שצרכו מנה אחת ביום היו בסיכון גבוה ב-39% יחסית לאלו שצרכו פחות ממנה אחת בשבוע.

פרקינסון היא מחלה שמתאפיינת ברעידות, קואורדינציה לקויה וקשיחות שרירים. לטענת החוקרים, זהו המחקר המקיף ביותר בנושא הקשר בין מוצרי חלב למחלת פרקינסון שנעשה עד היום. המחקר נתמך על ידי מכוני הבריאות הלאומיים של ארצות הברית ועל ידי מחלקת ההגנה האמריקאית.

לכתבה המקורית באתר חדשות המדע EurekAlert:
Does consuming low-fat dairy increase the risk of Parkinson's disease?

כתבות בנושא מהעבר: יש לשים לב, כי ההמלצה לצרוך שלושה מוצרי חלב ביום, המוכרת בישראל, מקורה איננו משרד הבריאות, אלא מועצת החלב. מועצת החלב היא חברה מסחרית, שמטרתה קידום מכירות של מוצרי חלב בישראל.



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS