טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

פחמן חד חמצני שומר על הבשר אדום

דודי שטרן 28.11.2016

פחמן חד חמצני שומר על הבשר אדום

תערובת של כימיכלים רעילים, ביניהם פחמן חד חמצני, שומרת על צבעו האדום של בשר ישן.

תחקיר של האתר Inside Edition חשף את הסיבה לשמירה על צבעו האדום של בשר אחרי זמן ממושך: בתהליך האריזה של הבשר, מוחדרים אליו פחמן חד חמצני, פחמן דו חמצני וחנקן כחומרים משמרים. האתר הדגים את השפעת הגזים על הבשר, כשהשאיר שני נתחים של בשר כבש בטמפרטורת החדר במשך שמונה ימים. נתח הבשר ה"מטופל" שמר על צבעו, והנתח השני נהיה כהה והתחיל להירקב. בשני הנתחים הופיעו חיידקים.

בראיון עם פרופסור מאוניברסיטת פנסילבניה, ארצות הברית, הוא אמר: "הצרכן איננו יכול להבדיל בין המוצרים גם אם הם בני שלוש שבועות."

תהליך זה מאושר על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, ואין חובה לציין את קיומם של הגזים על תווית המוצר.

לכתבה המקורית:
Is Some Store-Bought Meat Blasted With Carbon Monoxide to Keep it Red and Juicy?



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS