טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
ראשיהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

לאוכלי בשר יש סיכוי גדול פי שניים לפתח הפרעות זעם

דודי שטרן 14.4.2016

לאוכלי בשר יש סיכוי גדול פי שניים לפתח הפרעות זעם

מחקר חדש מקשר בין התנהגויות תוקפניות והפרעות נוירולוגיות לבין צריכה של טפיל שנמצא בבשר נא.

מחקר חדש שפורסם ב- Journal of Clinical Psychiatry טוען שצריכת בשר נא קשורה להפרעת התפרצות לסירוגין (Intermittent Explosive Disorder) בגלל חשיפה לטוקסופלזמה גונדי (toxoplasma gondii) - טפיל, שאחרי ההידבקות הראשונית, נשאר רדום במוח האדם.

למרות שבעבר האמינו שלמצב הרדום של הטפיל (טוקסופלזמוזיס) אין השפעות פיזיות, מחקר חדש מגלה שהטפיל משנה את הכימיה במוח, וגורם לאנשים להיות תוקפניים, פזיזים ובעלי נטיה להתאבדות. על פי The Daily Mail הבריטי, מבט כולל על המחקרים המדעיים אודות הטפיל מגלה שהוא גורם לאנשים להיות אובדניים כדי לעבור לפונדקאי המועדף עליו - חתולי בית וחתולי בר - בעל החיים היחיד בו הוא מסוגל להתרבות.

מספר מחקרים קודמים קישרו בין טוקסופלזמוזיס לדלקת המוח, סכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית (bipolar disorder). ההנחה בקרב אקדמאים היא שמחקרים נוספים בעתיד יקשרו טוקסופלזמוזיס למצבים פסיכיאטרים נוספים.

לקריאה נוספת:
Could eating rare steak give you road rage? Parasitic bug 'infects half of adults'
Meat-Eaters Twice as Likely to Have Rage Disorder


טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו   |   טבעונים עושים עסקים
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   ההרצאה שכל עם ישראל חייב לראות   |   איך לעבור לטבעונות
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS