טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

נוהל כפרות 2018 - כיפור תשעט

שגיב לוי 13.9.2018

נוהל כפרות 2018 - כיפור תשעט

אז חלפה שנה וקללותיה, ומתחילה שנה וקללותיה שלה - ושוב קללת הכפרות, ושוב כולנו יחד נלחם במנהג הברברי הזה, שרבנים גדולים מתנגדים לו, אך עדיין קיים.

השנה צפוי מנהג הכפרות להתחיל ממוצאי שבת ה-15.09.2018 ולהגיע לשיא בלילה שבין יום שני ליום שלישי (ערב כיפור)

להלן נוהל הכפרות לשנה זו:
  1. הכלל - ביצוע מנהג הכפרות עם עופות חיים חייב אישור בכתב ממשרד החקלאות בין אם נעשית שחיטה במקום ובין אם השחיטה נעשית לאחר מכן במשחטה.
  2. עופות מותרים - אך ורק פטמים. חל איסור להשתמש במטילות או בהודים.
  3. הובלה - רק ברכב שנרשם, כלובים תקניים המאפשרים רביצה של כל העופות בו זמנית.
  4. האתר (המתנה עופות, המתנת בני אנוש, אזור שחיטה) - חייב להיות מרוחק מגורמי רעש. השחיטה צריכה להיעשות על רצפת אספלט או בטון הניתנות לרחיצה. אזור השהייה של התרנגולות חייב להיות מוצל או מקורה. במידה ויש תאורה ליד, לוודא שאינה מסנוורת את העופות.
  5. מגע עם עופות - מותר לאחוז אך ורק מהבטן ותמיכה בגב, חל איסור על אחיזה מהכנפיים, מהזנב או מהרגליים. הפרקטיקה של איסוף מהרגליים כפי שנעשה בלולי פיטום אסורה בהחלט.
  6. לא יונף עוף יותר מפעם אחת - לאחר ההנפה יש להחזיר את העוף לכלוב שונה – כלומר: הפרדה בין אלה שהונפו לאלה שלא הונפו. אלא שכבר הונפו יועברו למשחטה או ישחטו במקום. מעבר לנפה אחת מדובר בצער בעלי חיים מבחינת החוק והתקנות.
  7. מועדים - זמן הובלה מרגע היציאה ועד ההגעה לאזור המנהג עד 4 שעות בעוד שזמן המתנה הוא עד 6 שעות ובסך הכל עד 10 שעות מרגע היציאה מהלול ועד השחיטה.
  8. פסדים - יש לזרוק אל מיכל הפסדים. חל איסור חמור לזרוק עופות חיים אל מיכל הפסדים. מיכל פסדים יפונה פעם ביום לפחות למפעל פסדים בלבד. חל איסור לזרוק פסדים לזבל.
  9. שחיטה במקום - נדרש היתר מיוחד לשחיטה במקום. האישור יינתן על ידי משרד החקלאות לאחר אישור של ראש העיר / המועצה ושל הווטרינר הרשותי + שילוט שהעופות אסורים לאכילה.
  10. תכולת חוק צער בעלי חיים - חוק צער בעלי חיים ותקנות צער בעלי חיים חלות גם על הנוהל, כלומר: חשוב שלא לצער את בעל החיים בכל התהליך הפגאני הזה.
  11. מה עדיף, שחיטה במקום או לא? - לדעתי האישית עדיפה שחיטה במקום, הרי בין כה בסוף הן נשלחות לשחיטה, אז עדיף כמה שיותר מהר, ללא עוד שעות של סבל מיותר (כמובן שאם הצלחתם להחרים כמה - מעולה).
  12. מה עושים בפועל? - מבקשים לראות את אישור משרד החקלאות לקיומו של המנהג באותו מקום – שימו לב שיש אישור שונה לכפרות עם שחיטה וללא שחיטה. אם אין היתר ישר לפנות למוקד העירוני הרשותי.
על כל הפרה של הנוהל כמו גם על כל התעללות בעופות יש לפנות מיד לווטרינר הרשותי ולמוקד העירוני / רשותי וכן ליחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות. המוקד של הפיצו"ח 24/7 - 03-9559911 (לבקש מספר פניה).

מקומות לניצולים - מי שיכול לקלוט פטמים (מינימום 5) ומתחייב לטפל בהם היטב, לא לשחוט ולא לאכול את הביצים – אנא פנו אל עדי וינטר בווטסאפ 054-4506641.

אנא שתפו!



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS