טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

שלושה מיתוסים על טבעונות נחשפים

דינה ארונסון, מגאן פיצפטריק 29.5.2016

שלושה מיתוסים על טבעונות נחשפים

בתזונה טבעונית חסר חלבון? מי אמר? הנה כמה עובדות על טבעונות, לטבעונים חדשים, לוותיקים ולאוכלי כל. אז למקרה ששאלתם:

מיתוס: בתזונה טבעונית חסר חלבון, סידן וברזל.
עובדה: תזונה טבעונית מאוזנת מספקת את כל הצרכים התזונתיים שלנו. תזונה לקויה, בין אם היא כוללת בשר או לא, חסרים בה מרכיבים חיוניים. לטבעונים שאוכלים נכון, חלבון, סידן וברזל לא חסרים. שעועית, עדשים, סויה ומאכלים נוספים מכילים מספיק חלבון.

לכשני שלישים מבני האדם יש קשיים בעיכול חלב, מה שהופך את רובנו לתלויים במקורות לא חלביים לסידן. אגוזים, גרעינים, טופו, שעועית, עלים ירוקים ומאכלים נוספים מכילים סידן, והם טובים יותר באספקת סידן מחלב בקר. גם אם התזונה הטבעונית שלכם איננה מושלמת - אפשר להשיג סידן ממאכלים מועשרים בסידן כמו דגני בוקר טבעוניים, מיצים, חטיפי אנרגיה וחלב סויה.

מיתוס: טבעונים אוכלים רק חסה.
עובדה: לטבעונים אין שום בעיה למצוא אוכל טעים ומזין - פיצה, פסטה, שניצל, המבורגר, שווארמה - להכל יש גרסה טבעונית. יותר ויותר מסעדות מוסיפות אפשרויות טבעוניות לתפריט שלהן, והמסעדות הטבעוניות הולכות ומשתפרות, והן מציעות מנות שיבלבלו את אוכלי הבשר הכי מושבעים.

מיתוס: תזונה טבעונית קשה וגוזלת זמן יקר.
עובדה: בדיוק כמו שאוכלי כל לא שוחטים בעצמם את התרנגולת ולא חולבים בעצמם את הפרה, גם טבעונים לא תמיד עובדים קשה להכנת הארוחות שלהם. יש מגוון רחב של אוכל מוכן (כמו מוצרים מסויימים של טבעול) ואוכל שניתן להכנה בקלות - על בסיס קטניות מבושלות (שבאות בקופסאות שימורים), ירקות, גרעינים, דגנים וכולי. עם קצת דמיון ומעוף, אפשר להכין בקלות ארוחה טבעונית מושלמת.

עובדות נוספות:
טבעונים נמצאים בסיכון מופחת ל:
  • השמנת יתר
  • מחלות לב וכלי דם
  • שבץ
  • יתר לחץ דם
  • סכרת
  • סרטן (סוגים מסויימים)
  • מחלות כליות
  • מחלות במערכת העיכול
לכתבה המקורית: 3 Vegan Myths Debunked

דינה ארונסון היא דיאטנית רשומה במדינת ניו ג'רסי, ארה"ב, בעלת תואר שני בתזונה ובעלת ניסיון של יותר מ-13 שנים בתעשיית התזונה והטכנולוגיה.

מגאן פיצפטריק היא רופאה מפילדלפיה, פנסילבניה, ארה"ב, שמתמחה בבריאות האשה, ריאות, אלרגיות וטיפול נמרץ.

שלושה מיתוסים על חלבון וטבעונות
למה סויה היא לא עוד תחליף טרנדי לחלב אלא מזון בסיסי



טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS