טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

גרמניה מחוקקת תקנות נוקשות יותר על תעשיית הבשר

צוות טבעוניוז 29.11.2020

גרמניה מחוקקת תקנות נוקשות יותר על תעשיית הבשר

סיעות הקואליציה של ממשלת גרמניה הגיעו להסכמה על חקיקת חוק הכולל תקנות נוקשות יותר על תעשיית הבשר בעקבות היות התעשייה מוקד מוביל להתפשטות קוביד-19 - כך מדווחת רשת התקשורת דויטשה וול.

חקיקת החוק אושרה לאחר שנדחתה מספר פעמים עקב הבדלי השקפות בין הגוש השמרני לבין גוש המרכז-שמאל. החוק מובא כעת לפרלמנט שיאשר אותו עד אמצע דצמבר, והוא ייכנס לתוקף בתחילת 2021.

מטרת החוק החדש היא למנוע מתאגידי בשר גדולים להאציל את האחריות על רווחת העובדים על קבלני משנה. בין היתר, החוק יאסור באופן גורף להעסיק עובדים זמניים בבתי מטבחיים. האיסור יהיה תקף רק לחברות המעסיקות 50 עובדים ומעלה.

חריגות לחוק ייעשו באופן מוגבל ומפוקח בשלוש השנים הקרובות. במסגרת זו, חברות בשר יורשו להעסיק עובדים זמניים באופן מוגבל בתקופות שיא בביקושים, כמו בעונת המנגלים בקיץ. על העובדים הזמניים יהיה לקבל את אותה המשכורת וליהנות מאותם התנאים כמו העובדים הקבועים.

שר העבודה הגרמני, הוברטוס הייל, אמר כי החוק ישים סוף לתופעת "קבלני המשנה וחוסר האחריות המאורגנת" בתעשיית הבשר.

בתי מטבחיים בעולם כולו הם אחד המוקדים המובילים להתפשטות נגיף קוביד-19, מה שגרם למשבר בענף באמריקה הצפונית והדרומית, באירופה, באוסטרליה וגם בישראל. מספר מבתי מטבחיים גדולים נסגרו לתקופות שונות ועובדים פתחו בשביתות ובמחאות.

לקריאה נוספת:
דיר אל-אסד: זינוק במספר הנדבקים בקורונה, המקור: בית מטבחיים
משבר בתעשיית הבשר בארצות הברית: מאות עובדים נדבקו בקורונה
ארצות הברית: מיליוני בעלי חיים נשחטו במשקים עקב סגירתם של בתי מטבחיים
עיתוני העולם: בתי מטבחיים הם כר פורה להתרבות וירוס COVID-19
מקרי covid-19 בבתי מטבחיים עלולים להיות פי 30 מהמדווח



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS