טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

עלייה של 237% במספר המנות הטבעוניות במסעדות בבריטניה

צוות טבעוניוז‏ 5.11.2018

עלייה של 237% במספר המנות הטבעוניות במסעדות בבריטניה
אילוסטרציה. מקור: Pixabay

מחקר שוק חדש מגלה, כי מספר המנות הטבעוניות במסעדות בבריטניה עלה ב-237% בתקופת האביב והקיץ של שנת 2018 לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

המחקר, שנעשה על ידי חברת מחקר שעוקבת אחר 31 רשתות מסעדות, גילה גם כי הצרכנים נהיים מודעים יותר לבריאותם ולאיכות הסביבה. בכיר ברשת שיווק המזון Reynolds אמר: "יש שינוי גדול לכיוון טבעונות. אמנם היא עדיין חלק קטן מהשוק, אבל החלק הכי בולט לעין. מנהלי המסעדות יודעים שעליהם לקחת חלק מהמגמה, ושעליהם להיות יצירתיים."

פתיחתן של רשתות מסעדות מאה אחוז טבעוניות הפכו את המנות הטבעוניות לאטרקטיביות יותר בעיני הקהל הרחב. מנכ"ל רשת Pret-a-Manger הלונדונית, שפתחה לאחרונה סניף ראשון מחוץ ללונדון, אמר: "מגמת ההימנעות מבשר ממשיכה לגדול. המנות ללא בשר שלנו הפכו ללהיט - הן בקרב צמחונים והן בקרב אוכלי בשר. היעד הבא שלנו הוא ארצות הברית, וגם לשם נכניס מנות טבעוניות."

בכיר ברשת Dishoom אמר: "מה שמוביל את המגמה הוא השכל הישר. אנחנו חיים בעידן מזהיר עם מידע רב הזמין לנו בקצות האצבעות, ואנשים מתמקדים בהשפעתם על הסביבה... יש כל כך הרבה גורמים למעבר לטבעונות - ההשפעה העולמית של הפקת בשר, טובתם של בעלי החיים ובריאות. גם העלות היא שיקול חשוב."

מנהלי רשתות המסעדות סיפרו ל-Produce Business UK על המגוון ההולך וגדל של מנות טבעוניות וההצלחה שלהן, ומעריכים כי למרות שהעדפות הקהל משתנות באופן תדיר ולמרות שטרנדים באים והולכים - מגמת הטעונות כאן בשביל להישאר.

לכתבה המלאה:
Fresh produce, not meat, becoming highlight and staple on British restaurant menus

עוד על עלייתה של הטבעונות בארץ ובעולם במדור כלכלה.



טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS