טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

חיידקים צואתיים וסלמנולה בעופות ברשתות השיווק הגדולות

צוות טבעוניוז 22.3.2018

חיידקים צואתיים וסלמנולה בעופות ברשתות השיווק הגדולות
אילוסטרציה. תמונה: Pixabay

בדיקת מעבדה מיוחדת של 'התכנית הכלכלית' של חברת החדשות בהנחייתה של מעיין פרתי מגלה חיידקים צואתיים וסלמנולה בעופות שנמכרים ברשתות השיווק הגדולות, עד יותר מפי 1,000 מהמותר.

על פי הכתבה בתכנית, בישראל אסור כלל וכלל שתהיה סלמונלה בעופות ובבשרים. בקוליפורמים וחיידקים צואתיים התקן עומד על 500, ואסור שיימצאו חיידקים צואתיים מעל הכמות הזו. אסי יהודה, מנכ"ל פרוסייפ, חברת שירותי יעוץ בתחום המזון, הבטיחות והתקינה, אומר: "זה מעיד על חוסר היגיינה בבסיס. זה יכול להיות או בבסיס כבר במקור שזה הגיע כך, או שברשת השיווק עצמה לא הקפידו בכלל על היגיינה וסניטציה, והגענו למספרים שכאלה."

על פי תוצאות הבדיקה, ברשת יוחננוף נמצאו בעופות סלמונלה וחיידקים צואתיים פי 30 מהמותר. ברשת יינות ביתן - פי 42. בסניפי רמי לוי - סלמונלה חיובית וקוליפורמים - 130 אלף - פי 260 מהמותר. ברשת חצי חינם - פי 1,300 מהמותר. הכתבה ציינה כי רבים מתאשפזים בבתי החולים עקב הידבקות בסלמונלה. אלא מה, שברשתות השיווק מוצגים המוצרים כראויים לאכילה ובריאים.

בכתבה צוין כי משרדי הבריאות והחקלאות לא מטפלים בנושא. תגובות רשתות השיווק שצוינו צוטטו בכתבה. מטעם משרד הבריאות נאמר שחיידקי סלמונלה מושמדים בבישול, אך מנחי התכנית ציינו כי החיידקים מתפזרים במטבח טרם הבישול.

לכתבה המלאה:




טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS