טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
ראשיהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

מחקר נוסף קובע שמזון צמחי משפר את בריאות הלב

דודי שטרן 27.12.2017

מחקר נוסף קובע שמזון צמחי משפר את בריאות הלב

העדויות המדעיות לכך שמזון צמחי משפר את בריאות הלב הולכות ומצטברות.

מחקר חדש שפורסם בביטאון איגוד הלב האמריקאי מגלה, כי החלפת מקור חלבון מן החי למקור חלבון מן הצומח משפרת את מדד הכולסטרול ומונעת מחלות לב. ד"ר ג'ון סיבנפייפר, רופא בבית החולים סנט מייקל'ס בטורונטו, קנדה, ניתח נתונים מ-112 מחקרים אקראיים וגילה, שאנשים שצרכו מנה או שתיים של סויה, קטניות או אגוזים ביום במקום מוצרים מן החי - רמת הכולסטרול שלהם ירדה ב-5% תוך שלוש שבועות. ד"ר סיבנפייפר אמר: "זה לא נשמע הרבה, אבל בגלל שאנשים בצפון אמריקה צורכים מעט מאוד מזון מן הצומח, יש כאן הזדמנות אמיתית לעשות שינוי תזונתי ולגלות את היתרונות הבריאותיים שנובעים מכך."

דו"ח המחקר:
Effect of Plant Protein on Blood Lipids: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials

לקריאה נוספת:
האקדמיה לתזונה נותנת אור ירוק לטבעונות
הנזקים הקשים של אכילת בשר, מוצרי חלב וביצים
ניוזוויק: טבעונות מקטינה את הסיכון למחלות לב בכמעט חצי
מחקר: יתרונות בריאותיים משמעותיים ל-10 מנות פירות וירקות ביום
אכילת ביצה אחת שקולה לעישון חמש סיגריות



טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו   |   טבעונים עושים עסקים
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   ההרצאה שכל עם ישראל חייב לראות   |   איך לעבור לטבעונות
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS