טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

סטודנטים פיתחו רפליקה טבעונית של ביצה קשה

דודי שטרן 18.9.2017

סטודנטים פיתחו רפליקה טבעונית של ביצה קשה

ארבעה סטודנטים מאוניברסיטת אודינה, איטליה, רשמו פטנט על ביצה קשה מוכנה לאכילה, ללא כולסטרול וללא גלוטן, המורכבת מחלבון וחלמון על בסיס צמחי.

עבודה של שנה הגיעה לסיומה בשבוע שעבר, כשהארבעה, סטודנטים לתואר שני בתחום מדעי המזון, השלימו את הנוסחה לביצה. הביצה מורכבת מקמח על בסיס קטניות שונות, שמנים צמחיים, מלח שמכיל גפרית וחומר קרישה. בשבועות הקרובים, האוניברסיטה תיכנס למשא ומתן עם מספר חברות המעוניינות להפוך את הביצה למוצר צריכה.

פיתוח זה מצטרף לפיתוחים נוספים שכבר קיימים בשוק של מוצרים טבעוניים שמחקים מאכלי ביצים, כמו מוצרים של Vega, Hampton Creek, Follow Your Heart ועוד. מלבד זאת, מבין המאכלים הפופולריים בקרב טבעונים ישנם גם מאכלים תוצרת-בית כגון חביתת חומוס (מקמח חומוס או קטניות אחרות), מקושקש טופו, שקשוקה ועוד.

לכתבה המקורית:
Students Develop Vegan Replica of Hard-Boiled Egg

בבדיקה שערכתי ב-Google Trends, גיליתי שאחד החיפושים הכי פופולריים בגוגל הוא איך להכין ביצה קשה, כך שהפיתוח המדובר הוא פיתרון גם מבחינת הנוחות, בנוסף ליתרון המוסרי, הבריאותי והאקולוגי.



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS