טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
ראשיהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

31% מהאמריקאים מוותרים על בשר יום בשבוע

דודי שטרן 22.2.2017

31% מהאמריקאים מוותרים על בשר יום בשבוע

ימי שני ללא בשר הפכו להיות פופולריים בקרב אמריקאים, וכך גם ימי שלישי, רביעי, חמישי וכולי. כך פורסם על ידי סוכנות המחקר השיווקי הבריטית מינטל. נתון זה נחשף כחלק מ'דו"ח החלבון: חלופות לבשר בארצות הברית 2017'. המניע העיקרי להפחתה בצריכת הבשר היא הדאגה לבריאות וההימנעות מכולסטרול ושומן רווי. גם ירידה במשקל מהווה מניע עיקרי לשינוי.

הדו"ח מגלה, ש-35% מהאמריקאים - יותר משליש מהם - צורכים יותר חלבון ממקורות שאינם בשר אדום, ו-66% מהאנשים שצורכים חלבון ממקורות אחרים מסכימים שמקורות אלו בריאים יותר מבשר. נתון נוסף ראוי לציון הוא, ש-66% מהאנשים שצורכים חלופות לבשר טוענים שהם היו צורכים יותר מהם, אם הם היו יודעים איך להכין אותם.

אנליסט בכיר ב'מינטל' אומר: "למרות שנראה שבאופן כללי, הצרכנים אינם מעוניינים לערוך ניסויים בחלופות לחלבון, כנראה בגלל שהם מעדיפים להיצמד לאוכל מוכר - למותגים אלטרנטיביים יש הרבה מקום לגדול אם הם ממתגים את עצמם כאופציה קלה להכנה. הצרכנים מחפשים לא רק מידע אודות מרכיבי המוצרים, אלא גם הדרכה על דרכי הכנתם."

הדו"ח מתייחס גם לביצים: 86% מהאמריקאים אוכלים ביצים לפחות פעם בחודש, ו-31% מהצעירים צורכים תחליפי ביצים לפחות פעם בשבוע.

במקביל, מספר הטבעונים והצמחונים בארצות הברית הולך וגדל. הסטטיסטיקה מעריכה שכ-16 מיליון אמריקאים הם טבעונים או צמחונים.

כפי שכבר ראינו, הביקוש למוצרים מן החי בארצות הברית ובעולם כולו נמצא בירידה תלולה, ולעומת זאת הביקוש למוצרים צמחיים הולך וגדל, ותעשיית המזון עוברת שינויים גדולים בעקבות כך.

לכתבה המקורית:
Meat-free days top reason for protein alternative use

לקריאה נוספת:
ההחלטות הנפוצות של האמריקאים לשנת 2017



טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS