טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוז | חדשות, טבעונות, כתבות, מתכונים, שחרור בעלי חיים
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

ככה נראו פירות וירקות לפני שבויתו

דודי שטרן 1.2.2016

בפעם הבאה שאתם נוגסים בפלח אבטיח או בקלח תירס, קחו בחשבון שהפירות והירקות המוכרים לכם לא תמיד נראו ככה. מאכלים מהונדסים גנטית יוצרים תגובות לא קלות, אבל בני אדם משחקים עם הגנטיקה שלהם כבר אלפי שנים.

הנדסה גנטית מודרנית כוללת ערבוב גנים מאורגניזמים אחרים, כמו חיידקים, אבל בעבר, חקלאים עסקו ברבייה בררנית של גידולים עם התכונות הרצויות. להלן מספר מאכלים שנראו אחרת לגמרי, לפני שבני אדם גידלו אותם בשביל האוכל:

אבטיח בר

אבטיח בר

הציור מהמאה ה-17 של ג'ובאני סטאנצ'י הוא של אבטיח שנראה שונה לגמרי מאבטיחים מודרניים. יש בו שש צורות שנמצאות בתוך שישה משולשים.

אבטיח מודרני

אבטיח מודרני

עם השנים, בני אדם הרבו את האבטיח כך שיהיה לו את הפנים האדום והחלק. יש שחושבים שהציור של סטאנצ'י הוא של אבטיח בוסר, אבל הגרעינים השחורים מעידים שהוא היה בשל.

בננה בר

בננה בר

הבננות המתורבתות הראשונות בויתו לפחות לפני 7,000 שנה, ואולי אפילו לפני 10,000 שנה באזור שהוא היום פפואה גינאה החדשה. הן גדלו גם בדרום מזרח אסיה. בננות מודרניות הן גלגול של שני זני בר - מוסה אקומינטה, ו-מוסה בלביסיאנה, להם היו גרעינים גדולים וקשים, כמו אלה שבתמונה.

בננה מודרנית

בננה מודרנית

הכלאה יצרה את הבננה המודרנית. יחסית למקור, לבננה יש גרעינים הרבה יותר קטנים, היא טעימה יותר ומזינה יותר.

חציל בר

חציל בר

במשך ההיסטוריה, לחצילים היו מגוון צורות וצבעים, כמו לבן, סגול וצהוב, כמו אלה שבתמונה. כמה מהחצילים הראשונים תורבתו בסין.

חציל מודרני

חציל מודרני

רביה בררנית הביאה לנו את החציל המוכר.

גזר בר

גזר בר

הגזרים הכי עתיקים גודלו במאה העשירית בפרס ובאסיה הקטנה. במקור הם היו סגולים או לבנים, עם שורש דמוי מזלג.

גזר מודרני

גזר מודרני

חקלאים בייתו את הגזר והפכו את השורש שלו לגדול וכתום.

תירס בר

תירס בר

הדוגמה אולי הכי נפוצה לרבייה בררנית היא התירס המתוק הצפון-אמריקאי, שפותח מצמח כמעט בלתי אכיל. התירס הטבעי שבתמונה בוית לראשונה לפני כ-9,000 שנה, והיה יבש כמו תפוח אדמה טרי.

תירס מודרני

תירס מודרני

היום, קלח תירס הוא פי 1,000 יותר גדול, והרבה יותר קל לגדל ולקלף אותו. 6.6% ממנו הוא סוכר, לעומת 1.9% בתירס הטבעי. כמחצית מהשינויים קרו ב-500 השנים האחרונות על ידי המתיישבים האירופים באמריקה.

אפרסק בר

אפרסק בר

אפרסקים היו פעם פירות קטנים דמויי דובדבן עם מעט מאוד "בשר". הם בויתו לפני כ-6,000 שנה בסין, והיו קצת מלוחים, דמויי עדשים.

אפרסק מודרני

אפרסק מודרני

אחרי אלפי שנים של רבייה בררנית, אפרסקים גדולים פי 64, 27% יותר עסיסיים ו-4% מתוקים יותר.

אז בפעם הבאה שמישהו אומר לכם שאנחנו לא אמורים לאכול אוכל מהונדס גנטית, תגידו לו שכל האוכל שלנו כבר מהונדס.

לכתבה המקורית: Here's what fruits and vegetables looked like before we domesticated them



טבעונות   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם גוגל+ פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS